Jom Buat Duit

Tuesday, 27 March 2012

Muidin dituduh bunuh DirangIMBAS semula... Nenek Dirang, Milnah Jul, sebak apabila mengetahui cucunya dibunuh sebelum dibakar di kawasan perumahan terbengkalai di Nusai Damai, Masai 8 Mac lalu. 


JOHOR BAHRU – Kematian tragis Nurul Nadirah Abdullah atau lebih mesra dipanggil Dirang yang dicekik sebelum mayatnya dibakar penjenayah pada awal bulan ini memasuki episod baharu apabila seorang lelaki dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini semalam atas tuduhan membunuh.
Buruh binaan, Muidin Maidin, 24, dituduh membunuh Nurul Nadirah, 5, di ladang kelapa sawit, Jalan Suria 47, Bandar Seri Alam, Masai di sini antara pukul 11 pagi dan 7 malam 1 Mac lalu iaitu pada hari yang sama Dirang dilaporkan hilang ketika pergi membeli mi segera dan telur.
Muidin didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman gantung sampai mati jika sabit kesalahan.
Tiada sebarang pengakuan direkodkan daripada tertuduh dan dia hanya mengangguk sebaik pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Mohd. Isa Mohamed.
Mohd. Isa menetapkan 4 Mei depan untuk sebutan semula kes sementara menunggu laporan bedah siasat.

No comments:

Post a Comment

Klik Untuk Saya k... :)