Jom Buat Duit

Thursday, 27 September 2012

Neelofa cuti bersama Hans Isaac?

NEELOFA tidak henti-henti digosip bercinta dengan aktor kacak tinggi lampai, Hans Isaac biarpun dia pernah menafikannya. Terbaharu, merujuk kepada laman Twitter masing-masing, mereka berdua seolah-olah pergi ke destinasi yang sama iaitu di Koh Samui, Thailand.
Menerusi Twitter mereka, Neelofa dan Hans masing-masing menampilkan foto keindahan Koh Samui, selain tweet Neelofa memberitahu tentang pemergiannya ke sana.
Neelofa atau Lofa yang ditemui pada majlis pratonton filem Hantu Kapcai di Damansara, Petaling Jaya, Selangor pada Selasa lepas mempunyai jawapan tersendiri yang diluahkan kepada Kosmo!.

Kosmo!: Pasti Lofa sendiri sudah tahu tentang gosip yang mendakwa Lofa bercuti bersama Hans Isaac di Koh Samui, Thailand baru-baru ini. Betul atau tidak?
NEELOFA: Jika mahu dikatakan saya bercuti bersama dia (Hans Isaac), dia sebenarnya sudah cuti lama (ke Koh Samui) sejak hari Khamis dan dia juga belum pulang lagi. Sedangkan, saya bersama kawan-kawan saya ingin bercuti selepas tamat penggambaran drama bersiri Kau Yang Terindah. Hans pula pergi ke sana dengan tujuan yang lain tapi apa yang menghairankan, mengapa mereka ini (blog-blog gosip hiburan tempatan) mahu paparkan gambar (yang) saya (rakam) dan jadikan ia isu besar.

Ini kerana memang saya sendiri yang muatnaik gambar (pemandangan di Koh Samui) tersebut. Pelik mengapa mereka paparkan gambar tersebut dan reka cerita lain. Jika Lofa mahu orang tahu bahawa Lofa bercuti bersama Hans, baik Lofa rakam gambar bersama dia sahaja.
Jadi Lofa memang bercuti bersama kawan-kawan Lofa?
Ya, betul.

Lofa ada berjumpa dengan Hans di Koh Samui?
Tidak sama sekali. Kami tidak berada di lokasi yang sama di Thailand, dia telah ke Phuket. (Pelakon) Nazim Othman juga ada bercuti di Phuket. Saya juga tidak jumpa Nazim kerana dia menginap di resort yang lain. Ini kerana percutian Lofa itu hanya selama dua hari sahaja. Lofa pergi hari Ahad dan pulang semalam (Isnin).

Jadi Lofa memang langsung tidak bertemu Hans di sana?
Dia pergi bersama saudara-maranya dan kumpulan golf yang disertainya untuk bermain golf di Koh Samui. Saya rasa di Koh Samui ada sebuah kelab golf.

Bagaimana penerimaan Lofa apabila perkara ini timbul dan timbul spekulasi bahawa Lofa dan Hans pergi bercuti berdua-duaan di Koh Samui?
Bagi saya, pertama, ia sememangnya secara kebetulan. Tapi untuk orang sabotaj privasi saya dan jadikan isu lain itu saya perlu terima kerana ia part of the parcel. Maksudnya, saya tidak boleh lari daripada perkara-perkara begini. Asalnya tujuan saya pergi bercuti untuk rehat dan tenangkan fikiran. Namun, pulang sahaja ke sini (Malaysia), serabut pula dengan cerita sebegini. Jadi, saya rasa saya perlu terima dan hadapi semua.

Adakah Hans tahu akan perkara ini?
Saya rasa tidak kerana ia hanya (digembar-gemburkan) dalam blog-blog. Tapi, apa yang bakal dia katakan dan lakukan saya tidak pasti. Sepanjang mengenali dirinya, saya rasa dia akan buat bodoh sahaja.
Ada terdetik rasa menyesal dalam diri kerana berkongsi di laman Twitter tentang percutian Lofa ini?
Ada sedikit (sambil ketawa). Ini kerana Lofa rasa seperti ia menjadi perkara besar padahal Lofa pergi ke sana hanya untuk bersuka ria dan bercuti. Rupa-rupanya, bertambah serabut kepala Lofa dibuatnya.

Kosmo

No comments:

Post a Comment

Klik Untuk Saya k... :)