Jom Buat Duit

Friday, 21 December 2012

Olivia Culpo dari AS menang pertandingan Ratu Cantik Universe 2012CULPO memberi senyuman kepada penonton selepas dia memenangi pertandingan Ratu Cantik Universe di Las Vegas kelmarin.- Agensi


LAS VEGAS, Nevada - Peserta berusia 20 tahun dari Amerika Syarikat (AS), Olivia Culpo menewaskan 88 jelitawan lain untuk memenangi pertandingan Ratu Cantik Universe 2012 di Planet Hollywood di sini kelmarin.

Pemenang tahun lalu, Leila Lopes dari Angola menyampaikan mahkota kemenangan kepada Culpo selepas dia diumumkan sebagai pemenang.

Peserta dari Filipina, Janine Tugonon menduduki tempat kedua manakala tempat ketiga menjadi milik Irene Sofia Esser Quintero dari Venezuela pada pertandingan kali ke-61 itu.
Para peserta menyertai acara pakaian renang, gaun malam dan wawancara pada peringkat separuh akhir yang disertai 16 peserta.

Culpo dari Pulau Rhode bakal menerima gaji yang jumlahnya tidak didedahkan, pelbagai koleksi pakaian, produk kecantikan dan seunit apartmen mewah di New York.
Ketika ditanya tentang perbuatan yang dikesalinya, gadis tersebut berkata: "Sesuatu yang telah dilakukan sehingga menyebabkan saya berasa kesal ialah mengganggu adik-beradik saya kerana anda akan menghargai mereka selepas anda menjadi dewasa."

Culpo merupakan pelajar Universiti Boston dan anak kepada dua ahli muzik profesional.
Ia merupakan kemenangan pertama buat warga AS selepas Brook Lee memenangi pertandingan tersebut pada 1997.

Para peserta pertandingan itu tidak boleh berkahwin atau mempunyai anak selain berumur di bawah 27 tahun.
Malaysia diwakili Kimberley Leggett pada pertandingan itu. - Agensi

No comments:

Post a Comment

Klik Untuk Saya k... :)